Artikel

FLEXI-JOBS IN LAND- EN TUINBOUW

Zijn flexi-jobs in de land- en tuinbouw sinds januari 2024 mogelijk?

 

In oktober 2023 heeft de federale regering als onderdeel van de begrotingsmaatregelen besloten om het systeem van flexi-jobs uit te breiden naar de land- en tuinbouw, aannemers van land- en tuinbouwwerken en loonwerkers, met name het Paritair comité voor de landbouw (PC 144), het Paritair comité voor de tuinbouw (PC 145) en het Paritair comité voor de ondernemingen van technische land- en tuinbouwwerken (PC 132).

 

In deze sectoren hebben de sociale partners via een sectorale CAO kunnen overeenkomen om geen flexi-jobs toe te staan (d.i. het opt-out principe), behalve in de tuinaanleg en -onderhoud (PC 145.04).

 

Hoewel er nog geen enkel koninklijk besluit in het Staatsblad is gepubliceerd, heeft de RSZ eind maart 2024 laten weten dat een koninklijk besluit tot wijziging van het toepassingsgebied van het systeem van flexi-jobs momenteel wordt ondertekend en op 1 april in werking zal treden.

 

Indien men een flexi-medewerker wil aanwerven, moet men voldoen aan de voorwaarde om onder een aparte feitelijke entiteit personeel in dienst te hebben, die valt onder sectoren zoals horeca (PC 302), distributie (PC 118 of PC 119) of kleinhandel (PC 201), enz.

 

De (uitzend)krachten die in het eerste kwartaal een flexicontract hebben gekregen, hoeven niet te worden geherkwalificeerd.

 

Voor meer informatie over de algemene regelgeving rond flexi-jobs, nodigen we u vriendelijk uit om HIER meer te lezen.

 

 

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

WERKERS VAN DE TOEKOMST?

Hoe ziet de ideale arbeidskracht er in de toekomst uit? Dat is de vraag die WERKERS zich anno 2020 bezig houdt.

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid
WERKERS VAN DE TOEKOMST

Nieuwe talenten ontdekken via uitzendarbeid

De firma Agripom/Warnez is gespecialiseerd in het telen, wassen, uitlezen en verpakken van aardappelen, voornamelijk voor de horeca en grootdistributie met onder andere Carrefour, Delhaize en Lidl als voornaamste klanten.

HR Services
Uitzendarbeid

Veilig onder weg naar het werk met de e-step of fiets!

De populariteit van elektrische steps en fietsen neemt de laatste jaren enorm toe. Ze zijn een snel en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele vervoermiddelen en worden steeds vaker gebruikt voor woon-werkverkeer.

HR Services
Uitzendarbeid
Werken als jobstudent

Aan de slag als jobstudent? Hou rekening met enkele belangrijke zaken!

Ga je binnenkort aan de slag voor WERKERS of heb je zin om binnenkort aan

HR Services
Uitzendarbeid

STUDENTEN - BERICHT AAN ONZE KLANTEN

DE ZOMER GOED VOORBEREID STARTEN

HR Services
Uitzendarbeid