Case

Nieuwe talenten ontdekken via uitzendarbeid

De firma Agripom/Warnez is gespecialiseerd in het telen, wassen, uitlezen en verpakken van aardappelen, voornamelijk voor de horeca en grootdistributie met onder andere Carrefour, Delhaize en Lidl als voornaamste klanten. In Tielt (West-Vlaanderen) zijn er 2 productieactiviteiten en 3 jaar geleden werd Pomfresh in fleurus opgestart. De activiteit in dit laatste bedrijf richt zich hoofdzakelijk op het schillen en koken van aardappelen. Agripom/Warnez is nog steeds een familiebedrijf met de broers Jan en Filip Warnez als zaakvoerders.

Jan Warnez maakt regelmatig gebruik van uitzendkrachten om de vele pieken in het bedrijf te kunnen opvangen: “Het productieproces is niet rustig te plannen en is afhankelijk van de aanvoer en de vraag. uitzendarbeid is dan ook een welkome aanvulling op de vaste arbeid. omdat de arbeid uit betrekkelijk eenvoudige handelingen bestaat, kan iedereen die wil werken, snel ingeschakeld worden. Op sommige momenten bestaat de personeelsbezetting dan ook voor 10% uit uitzendkrachten.”

In het bedrijf kunnen we niet spreken van echte ploegenarbeid. Wel werkt het personeel in 2 shiften die elkaar overlap- pen: de eerste shift loopt van 6 uur tot14.30 uur, de tweede shift van 9.30 uur tot 18 uur.

“Daarnaast”, geeft Jan Warnez aan, “is uitzendarbeid de ideale manier om goede en nieuwe mensen te ontdekken die later in een vaste betrekking tewerkgesteld kunnen worden. Zo is er momenteel in onze tweede vestiging in Tielt een leidinggevende vrouw van Afrikaanse origine tewerkgesteld die in 2006 als uitzendkracht via WERKERS bij ons aan de slag is gegaan. We kunnen wel spreken van dubbele integratie. Als Ghanese vrouw zwaait ze momenteel de plak over 7 medewerkers.”

Al 8 jaar werkt de firma Agripom/Warnez samen met WERKERS. Jan Warnez heeft 2 uitzendbureaus geselecteerd die voor de uitzendarbeiders zorgen. De waardering voor WERKERS is echter groot: “Zij sturen ons steeds goede arbeiders door met de juiste ingesteldheid en die beschikken over de juiste papieren. Wij nemen enkel mensen aan met de juiste verblijfspapieren.

Omdat wij onder het paritair comité 119 'Handel in voedingswaren' vallen, is ook een medisch attest onontbeerlijk voor een tewerkstelling in ons bedrijf.” Arbeiders die via WERKERS tewerkgesteld worden in de voedingssector onder- gaan voorafgaand aan de tewerkstelling een medische keuring bij idewe (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk in België). Dit geldt ook voor studenten jonger dan 18 jaar en voor arbeiders met een veiligheidsfunctie, zoals chauffeurs van tractoren, heftruck…

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

Het kunnen inschakelen van uitzendkrachten op piekmomenten is uiteraard interessant. Minstens even belangrijk is dat uitzendarbeid de ideale manier is om goede mensen te ontdekken die later vast tewerkgesteld kunnen worden, ook daar hebben we positieve ervaringen mee.

Jan

Tielt

Het winterteam van WERKERS

Wanneer tijdens de wintermaanden sneeuw en ijzel het land dreigen lam te leggen, dan komt het winterteam van WERKERS in actie. Onze coördinatoren houden de lokale weersverwachtingen in heel Vlaanderen nauwgezet in het oog en roepen de uitvoerders op wanneer nodig.

Zowel bij ziekte als bij vakantie

Het varkensbedrijf van Rik Vanbecelare en WERKERS zijn samen opgegroeid. “Dertig jaar geleden waren we net gestart met ons bedrijf, toen mijn vrouw haar arm brak”, vertelt Rik. “Zij verzorgt de biggen maar viel toen voor een hele periode uit.

Bedrijfshulpverzekering

Weinig administratie, veel flexibiliteit

André Vervloet is een vaste klant bij WERKERS. Al zo’n zeven jaar doet hij beroep op tijdelijke werkkrachten om de handen uit de mouwen te steken op zijn tuinbouwbedrijf in Sint-Katelijne-Waver. En dat bevalt hem nog steeds erg goed.

Uitzendarbeid
Correcte tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België

Correcte tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België

HR Services
Uitzendarbeid

Wees paraat voor de flitsactie van de SIOD!

OOK LAND- EN TUINBOUW KRIJGT CONTROLES!

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
Uitzendarbeid
studenten - info voor onze klanten

STUDENTEN - BERICHT AAN ONZE KLANTEN

DE ZOMER GOED VOORBEREID STARTEN

HR Services
Uitzendarbeid