Corona-crisis

Al sinds de eerste golf van de corona-crisis in maart-april-mei 2020 verruimde WERKERS zijn werking ism Boerenbond. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus COVID-19 en de maatregelen van de regering, houden wij deze uitbreiding nog steeds beschikbaar voor in de toekomst!

Tijdens de lock-down in het voorjaar van 2020 bleef WERKERS actief. Meer nog, in samenwerking met Boerenbond, verruimden wij onze werking! Omdat het virus nog steeds niet onder controle is, zetten wij deze dienstverlening nog steeds verder. We wijzen er iedereen op dat wij, zoals de regering ons verplicht, voornamelijk van thuis uit werken. Onze kantoren blijven open onder beperkte bezetting. Contacteer ons bij voorkeur per telefoon of via e-mail. Wil u persoonlijk langskomen? Maak dan een afspraak.

Wij zetten onze dienstverlening graag op een rijtje:

 

1. Algemene werking

Voor onze leden en klanten blijven onze bedrijfsverzorgers, uitzendkrachten en vennoten dagelijks aan de slag daar waar de nodige maatregelen m.b.t. het verspreiden van Corona kunnen gegarandeerd worden.

 

2. Platform (seizoen)arbeid

WERKERS in uitzenden biedt een platform aan om bedrijven die geen werk meer hebben voor hun (seizoen)arbeiders omwille van Corona (bijv. sierteelt) en bedrijven die een tekort hebben aan (seizoen)arbeiders samen te brengen. Dit platform blijft beschikbaar, al naargelang de evolutie van het virus en de maatregelen om het tegen te houden.

Heb je geen werk meer voor je (seizoen)arbeiders: klik hier.

Heb je (seizoen)arbeiders te kort: Ben je op zoek naar (seizoen)arbeiders en wil je een beroep doen op het uitzendkantoor van WERKERS? Neem dan contact op met één van onze kantoren of vul vrijblijvend dit formulier in, dan nemen wij zo snel als mogelijk contact op.

Momenteel zijn de grenzen beperkt open en kunnen buitenlandse seizoenarbeiders aan de slag. Toch weten we niet wat de toekomst gaat brengen. We geven graag mee dat het aanbod van kandidaten tijdelijk werklozen vrij groot is. Daarbij komt nog een groot aantal studenten die zich inschrijven. Dankzij de gunstmaatregelen kunnen tijdelijk werklozen nu nog tot eind juni 2021 in de vitale sectoren aan de slag met behoud van 75% van hun uitkering. Aarzel dus nu om onze kantoren te contacteren indien je op zoek bent naar extra arbeidskrachten. Ook voor informatie over de maatregelen kan je steeds terecht bij onze kantoren.

Moedig je werknemers aan om de maatregelen steeds te respecteren door hen dit taalneutrale filmpje over coronaveilig werken te tonen.

Voor kandidaten die de land- en tuinbouw willen ondersteunen en willen werken in de sector, gaan wij op zoek naar een passende job binnen de regio. Studenten, tijdelijk werklozen, zelfstandigen, … kunnen zich kandidaat stellen bij WERKERS in uitzenden via dit formulier: https://www.werkers.be/contact.

 

3. Zelfstandigen en vennoten

Voor de zelfstandigen in de groene sector biedt WERKERS in aanneming de mogelijkheid om opdrachten bij andere zelfstandigen in de groene sector uit te voeren via de vennotenwerking.

Heb je tijd om bij een collega (zelfstandige) een opdracht uit te voeren? Klik hier .

Heb je nood aan de hulp van een collega (zelfstandige)? Klik hier.

 

4. Bereikbaarheid kantoren
 
Omdat thuiswerken verplicht is, werken de meeste medewerkers van thuis uit. U kan hen steeds contacteren via e-mail of telefoon.
De plaatstelijke kantoren in Lier, Lochristi en Roeselare blijven open voor publiek, mits respecteren van de maatregelen. Wij werken enkel op afspraak, het dragen van een mondmasker is verplicht en er worden maximum 2 bezoekers per kantoor toegelaten.
 
#staysafe
Het team WERKERS