Artikel

Koopkrachtpremie

KB van 23/4/2023

Een koninklijk besluit van 23 april 2023 opent vanaf 1 juni 2023 de mogelijkheid voor ondernemingen om over te gaan tot toekenning van een niet-onderworpen éénmalige koopkrachtpremie. De wetgever voorziet in deze mogelijkheid voor werkgevers waar tijdens de afgelopen crisis goede resultaten zijn behaald. Het zijn de partijen bij de arbeidsverhouding die beslissen over de toekenning van de premie. De formaliteiten zijn analoog aan deze van de coronapremie.

Echter ook op sectoraal vlak kan een koopkrachtpremie onderhandeld worden. Voor sommige sectoren is er inmiddels een sectorale cao-koopkrachtpremie neergelegd, voor andere sectoren zijn de onderhandelingen nog volop aan de gang. Hou de sectorale info voor uw bedrijf goed in de gaten om te weten of uw werknemers al dan niet recht hebben op de koopkrachtpremie.

Wat met uitzendkrachten?

Indien u een koopkrachtpremie toekent aan uw medewerkers, vragen wij u om uw kantoor van WERKERS hiervan tijdig op de hoogte te brengen. Uitzendkrachten hebben namelijk ook recht op deze premie, indien zij aan de voorwaarden voldoen.

Mocht u vragen hebben, kan u altijd terecht bij uw team van WERKERS.

 

Meer info vindt u op de website van de sociale zekerheid of bij uw sociaal secretariaat.

 

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

WERKERS VAN DE TOEKOMST?

Hoe ziet de ideale arbeidskracht er in de toekomst uit? Dat is de vraag die WERKERS zich anno 2020 bezig houdt.

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid
WERKERS VAN DE TOEKOMST

Nieuwe talenten ontdekken via uitzendarbeid

De firma Agripom/Warnez is gespecialiseerd in het telen, wassen, uitlezen en verpakken van aardappelen, voornamelijk voor de horeca en grootdistributie met onder andere Carrefour, Delhaize en Lidl als voornaamste klanten.

HR Services
Uitzendarbeid

Veilig onder weg naar het werk met de e-step of fiets!

De populariteit van elektrische steps en fietsen neemt de laatste jaren enorm toe. Ze zijn een snel en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele vervoermiddelen en worden steeds vaker gebruikt voor woon-werkverkeer.

HR Services
Uitzendarbeid
Werken als jobstudent

Aan de slag als jobstudent? Hou rekening met enkele belangrijke zaken!

Ga je binnenkort aan de slag voor WERKERS of heb je zin om binnenkort aan

HR Services
Uitzendarbeid

STUDENTEN - BERICHT AAN ONZE KLANTEN

DE ZOMER GOED VOORBEREID STARTEN

HR Services
Uitzendarbeid