Case

Weinig administratie, veel flexibiliteit

André Vervloet is een vaste klant bij WERKERS. Al zo’n zeven jaar doet hij beroep op tijdelijke werkkrachten om de handen uit de mouwen te steken op zijn tuinbouwbedrijf in Sint-Katelijne-Waver. En dat bevalt hem nog steeds erg goed.

Op André ’s bedrijf worden vooral andijvie (5 ha), groenten en fijne kruiden als krulandijvie, bieslook en kervel (2 ha) geteeld. Maar ook nieuwe teelten worden niet geschuwd, want sinds kort wordt er geëxperimenteerd met yacon, een knol die eruit ziet als een aardappel maar smaakt naar een frisse appel. “De samenwerking met WERKERS is een goed alternatief voor zelf zoeken naar helpende handen”, vertelt André. Het grote voordeel aan WERKERS is voor André het wegvallen van de administratieve rompslomp die het tewerkstellen van personeel met zich meebrengt. “Dat is een grote last die van je schouders valt. Als landbouwer wil je bezig zijn met je bedrijf, en zo weinig mogelijk tijd aan je bureau doorbrengen.” WERKERS zoekt de werkkrachten voor de periode die de land- of tuinbouwer aanvraagt, controleert hun papieren en zorgt ervoor dat ze correct ingeschreven zijn en betaald worden. “Het enige wat je moet doen is het aantal gewerkte uren doorgeven. Dimona invullen behoort dus ook tot het verleden”, vertelt André.

Hij doet jaarlijks, verdeeld over verschillende periodes, beroep op zo’n 5 werkkrachten. “Meestal hebben ze een goede basis, maar je moet hen natuurlijk wel nog de kneepjes van het vak bijbrengen. Vaak zijn het mensen uit het buitenland. Zo krijgen wij hier regelmatig mensen uit Marokko of Albanië over de vloer. De taalbarrière is er wel, maar die overwin je vrij makkelijk. Zeker als bepaalde werknemers vlot Engels of Frans spreken en kunnen vertalen voor hun collega’s.” En als werknemers zelf vrienden of familie aanraden, staat het je vrij om die mensen bij WERKERS aan te brengen en ze te verwelkomen op het bedrijf. Ook het vroeger stopzetten van de samenwerking is geen probleem. Gelukkig kwam dit bij André enkel in zeldzame gevallen voor wanneer het werk eerder dan gepland afgerond was. Hij is steeds erg tevreden geweest over de arbeidsmentaliteit van de mensen die op zijn erf toekwamen.

“In het begin ben je natuurlijk wat argwanend. Voor de samenwerking met WERKERS kwamen er nooit werkkrachten over de vloer. Mijn vader zag dat eerst niet zitten”, geeft André toe. “Intussen heb ik een kerel die gestart is als uitzendkracht  vast in dienst genomen en woont hij al jaren in een huis naast dat van mijn vader. Ze zijn goede maatjes geworden.” Het feit dat André nu dus ook een vaste werkkracht in dienst heeft, doet hem de voordelen van WERKERS nog meer beseffen. “Momenteel is er vrij weinig werk op het land en moet ik technische werkloosheid aanvragen voor mijn vaste werknemer. Daarbij komt nog het regelen van de vakantiedagen, ziekte, … Bij de tijdelijke werkkrachten die ik bij WERKERS aanvraag hoef ik me hier allemaal geen zorgen om te maken. Wat niet wegneemt dat ik erg blij ben met de vaste werknemer die ik via de organisatie leerde kennen.”

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

Het grote voordeel aan WERKERS is het wegvallen van de administratieve rompslomp die het tewerkstellen van personeel met zich meebrengt. “Dat is een grote last die van je schouders valt. Als landbouwer wil je bezig zijn met je bedrijf, en zo weinig mogelijk tijd aan je bureau doorbrengen.”

André

Sint-Katelijne-Waver

WERKERS verruimt zijn werking tijdens Corona-crisis ism Boerenbond

WERKERS blijft actief in deze tijden van Corona, meer nog, in samenwerking met Boerenbond, verruimen wij onze werking!

Wij zetten graag onze dienstverlening op een rijtje:

Aannemingswerk
Bedrijfshulpverzekering
Uitzendarbeid

WERKERS VAN DE TOEKOMST?

Hoe ziet de ideale arbeidskracht er in de toekomst uit? Dat is de vraag die WERKERS zich anno 2020 bezig houdt.

Aannemingswerk
Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid
WERKERS VAN DE TOEKOMST

Opeenvolgende dagcontracten in uitzendarbeid

Opeenvolgende dagcontracten in Uitzendarbeid: Nieuwe spelregels vanaf 1/10/2018

 

HR Services
Uitzendarbeid
Opeenvolgende dagcontracten uitzendarbeid

WERKERS verruimt zijn werking tijdens Corona-crisis ism Boerenbond

WERKERS blijft actief in deze tijden van Corona, meer nog, in samenwerking met Boerenbond, verruimen wij onze werking!

Wij zetten graag onze dienstverlening op een rijtje:

  Aannemingswerk
  Bedrijfshulpverzekering
  Uitzendarbeid

  Maatregelen i.v.m. het coronavirus COVID-19

  Vanaf heden hebben wij besloten om de deuren van onze kantoren te Lier, Lochristi en Roeselare te sluiten voor onbepaalde tijd.

  HR Services
  Uitzendarbeid

  AGENDA

  Van 28 februari 2020 tot en met 1 maart 2020 kan u onze stand bezoeken op de AGRIDAGEN te Ravels.

  U ben van harte welkom op onze stand om te genieten van een glaasje bubbels of een frisse pint.

  Diensten voor land- en tuinbouw
  HR Services
  Uitzendarbeid