Case

"Eén keer per jaar zetten wij de bloemetjes buiten"

Dat tuinbouwactiviteiten vaak worden gecombineerd, illustreert het bedrijf Coeck-Feremans uit Waarloos. Al meer dan 10 jaar doen zij tijdens het najaar beroep op WERKERS in uitzenden voor hun activiteit in de chrysanten.

 

Bloemkolen en chrysanten

 

Het tuinbouwbedrijf dat zich het jaar rond vooral bezighoudt met de teelt van bloemkolen, combineert dit met de teelt van potchrysant. Deze activiteit kent een hoogtepunt in de maand oktober, tegen Allerheiligen.

Tijdens de maand mei start het bedrijf met het planten van de chrysanten. Deze worden vervolgens gedurende de hele zomer verzorgd door ze te onderhouden en water te geven.

 

Afbeelding met kleding, persoon, buitenshuis, plantAutomatisch gegenereerde beschrijving

 

Seizoenarbeiders

 

Voor de jaarlijkse activiteit van bloemkolen doet Coeck-Feremans beroep op eigen personeel.

Om de nevenactiviteit van de potchrysanten te kunnen realiseren, klopt het bedrijf al meer dan 10 jaar aan bij WERKERS in uitzenden voor een 20-tal seizoenarbeiders.

WERKERS in uitzenden zoekt en vindt de werkwillige seizoenarbeiders in het naburige asielcentrum. De selectie wordt nauwkeurig opgevolgd en de administratie wordt volledig in orde gebracht. De werknemers komen met plezier de handen uit de mouwen steken.

Tijdens de laatste 2 weken van oktober moeten de seizoenarbeiders 60.000 tot 80.000 potchrysanten in zakken steken en klaarmaken voor de verkoop in enkele bekende supermarkten.

De potchrysanten worden ingezakt op het veld en vervolgens op een platte kar geplaatst. Daarna rijden ze naar de loods van het bedrijf.

Daar worden ze per 4 à 5 kleuren overgeplaatst op Deense karren. Die karren worden tenslotte opgehaald door de supermarkten, zodat de chrysanten tegen Allerheiligen en Allerzielen heel wat graven opfleuren met hun kleurenpracht.

 

Afbeelding met buitenshuis, kleding, persoon, plantAutomatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

Zowel bij ziekte als bij vakantie

Het varkensbedrijf van Rik Vanbecelare en WERKERS zijn samen opgegroeid. “Dertig jaar geleden waren we net gestart met ons bedrijf, toen mijn vrouw haar arm brak”, vertelt Rik. “Zij verzorgt de biggen maar viel toen voor een hele periode uit.

Bedrijfshulpverzekering

Nieuwe talenten ontdekken via uitzendarbeid

De firma Agripom/Warnez is gespecialiseerd in het telen, wassen, uitlezen en verpakken van aardappelen, voornamelijk voor de horeca en grootdistributie met onder andere Carrefour, Delhaize en Lidl als voornaamste klanten.

HR Services
Uitzendarbeid

Weinig administratie, veel flexibiliteit

André Vervloet is een vaste klant bij WERKERS. Al zo’n zeven jaar doet hij beroep op tijdelijke werkkrachten om de handen uit de mouwen te steken op zijn tuinbouwbedrijf in Sint-Katelijne-Waver. En dat bevalt hem nog steeds erg goed.

Uitzendarbeid

Zorg voor een correcte aansluiting bij een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk!

Het is verplicht om je aan te sluiten bij een externe dien

Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid

FLEXI-JOBS IN LAND- EN TUINBOUW

Zijn flexi-jobs in de land- en tuinbouw sinds januari 2024 mogelijk?

HR Services
Uitzendarbeid

Zomertijd

Herinnering: De zomertijd begint dit weekend!​

 

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
Uitzendarbeid