Case

Wegen in Izegem ijs- en sneeuwvrij dankzij WERKERS

Niet alleen landbouwbedrijven kunnen aankloppen bij WERKERS, ook steden en gemeenten kunnen bepaalde taken uitbesteden en hiervoor een beroep op ons doen. Zo is er bijvoorbeeld de stad Izegem die sinds enkele jaren haar winterbestrijding organiseert via WERKERS. Op die manier kunnen landbouwers uit de nabije omgeving meewerken aan ijsvrije wegen en renderen hun machines ook in de winter.

Els Manhave, stadsarchitect, en Nico Verhelst, diensthoofd stedelijke werkplaatsen, van de stad Izegem kregen enkele jaren geleden een telefoontje van een ‘mede-Werker’. “Via een onderhandelingsprocedure hebben we dan enkele kandidaten een voorstel laten doen, en WERKERS is daar als onze partner uitgekomen”, vertelt Els. “Vroeger lieten we ons eigen personeel met een strooiwagen uitrijden om de straten ijsvrij te maken, maar dat was praktisch niet meer haalbaar. Die personen moesten de overuren die ze ’s nachts maakten immers tijdens de rest van het jaar inhalen, wat betekende dat ze vaak maanden niet meer konden komen werken. Zo konden we in de lente en zomer vaak niet meer rekenen op onze meest gemotiveerde arbeidskrachten. De oplossing die WERKERS ons biedt, komt financieel min of meer op hetzelfde kostenplaatje uit als wanneer we het zelf zouden organiseren. Maar dan zonder de organisatorische moeilijkheden en heel wat minder kopzorgen.”

“Het is zeker een voordeel dat er gewerkt wordt met landbouwers uit onze eigen stad. Zij kennen de wegen in Izegem en zijn er ook best trots op dat ze helpen hun stad veilig te houden. Bovendien staan ze meteen klaar als er ’s nachts uitgereden moet worden. Door deze regeling kunnen hun machines ook in de winter renderen. Om steeds paraat te staan krijgen ze uiteraard ook een wachtvergoeding”, aldus Nico. “Deze winter is er toch al een tiental keer gestrooid moeten worden, een heel verschil met vorige jaren. Om dit vlot te laten verlopen wordt er zout geleverd bij de landbouwers thuis, zodat ze meteen kunnen laden en vertrekken. Om een tweede keer bij te vullen hebben we een voorraad strooizout bij het plaatselijke OCMW-gebouw gestockeerd. Het strooien van de Izegemse straten kan op die manier gebeuren door drie landbouwers die tegelijk uitrijden en ongeveer 3,5 uur op de baan zijn. Dat is nodig, want we willen graag dat alles klaar is voor de ochtendspits.”

De landbouwers die via WERKERS gecontacteerd worden, zijn volgens Els en Nico ook objectiever dan de eigen medewerkers. Zo werd er vroeger al eens eerst gestrooid in de straat ‘waar tante Maria woont’ in plaats van het strooiplan van prioritaire en secundaire wegen te volgen. Een ander voordeel is dat de tractor met strooibak veel wendbaarder is dan de klassieke strooiwagen. Wel is het breedtebereik van de strooibak niet aan te passen, wat bij een strooiwagen wel mogelijk is. Er is dus iets meer verlies van zout. “Wat ik heel waardevol vind aan WERKERS is dat ze meedenken”, zegt Els. “Als er weet is van naburige steden of gemeenten die uitrijden, krijg ik gegarandeerd een telefoontje van WERKERS om te vragen of wij er in Izegem ook aan willen beginnen. Als je op zo’n manier kan samenwerken, neem je de kostprijs er graag bij. Kortom, in Izegem zijn we erg tevreden van WERKERS en uiteraard van de landbouwers die in hun opdracht onze wegen veilig houden.”

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

"Eén keer per jaar zetten wij de bloemetjes buiten"

Dat tuinbouwactiviteiten vaak worden gecombineerd, illustreert het bedrijf Coeck-Feremans uit Waarloos.

Uitzendarbeid

Zowel bij ziekte als bij vakantie

Het varkensbedrijf van Rik Vanbecelare en WERKERS zijn samen opgegroeid. “Dertig jaar geleden waren we net gestart met ons bedrijf, toen mijn vrouw haar arm brak”, vertelt Rik. “Zij verzorgt de biggen maar viel toen voor een hele periode uit.

Bedrijfshulpverzekering

Nieuwe talenten ontdekken via uitzendarbeid

De firma Agripom/Warnez is gespecialiseerd in het telen, wassen, uitlezen en verpakken van aardappelen, voornamelijk voor de horeca en grootdistributie met onder andere Carrefour, Delhaize en Lidl als voornaamste klanten.

HR Services
Uitzendarbeid

Veilig onder weg naar het werk met de e-step of fiets!

De populariteit van elektrische steps en fietsen neemt de laatste jaren enorm toe. Ze zijn een snel en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele vervoermiddelen en worden steeds vaker gebruikt voor woon-werkverkeer.

HR Services
Uitzendarbeid
Werken als jobstudent

Aan de slag als jobstudent? Hou rekening met enkele belangrijke zaken!

Ga je binnenkort aan de slag voor WERKERS of heb je zin om binnenkort aan

HR Services
Uitzendarbeid

STUDENTEN - BERICHT AAN ONZE KLANTEN

DE ZOMER GOED VOORBEREID STARTEN

HR Services
Uitzendarbeid