Case

Veel ervaring opdoen!

Pieter Van Looveren is al de vierde generatie op een familiaal melkveebedrijf in Wuustwezel. Hij is 23 jaar oud, intussen al bijna 5 jaar aan de slag als bedrijfsverzorger en daardoor al een schat aan ervaring rijker.

 

“Ik volgde een opleiding technisch landbouw aan het PITO in Stabroek en daarna nog een specialisatiejaar Rundvee in het Nederlandse Horst”, vertelt Pieter. “Mijn ouders André en Martine runnen thuis het melkveebedrijf. Mijn overgrootvader begon hier in 1935 met een voor die tijd typisch gemengd bedrijf. Het bedrijf groeide gestaag. We melken onze Holsteiners in een traditionele melkstal (visgraat 2x6). De melk leveren we aan zuivelcoöperatie Arla Foods. Sinds december 2016 maak ik – samen met twee andere collega’s uit de provincie Antwerpen – deel uit van de Werkgroep Melkvee van Groene Kring. Dat vind ik ideaal om ‘bij te blijven’, want het gaat heel snel in de boerenstiel. Op termijn wil ik het ouderlijk bedrijf graag overnemen, maar voorlopig is dat nog geen optie, mijn ouders zijn nog te jong.”

 

Pieter werkt sinds juni 2012 als bedrijfsverzorger voor WERKERS. “Ik had net mijn diploma op PITO Stabroek behaald. Een student die een jaar hoger zat vertelde me dat hij via WERKERS was gaan boeren op een landbouwbedrijf. Dat leek me interessant om veel bij te leren. Ik heb toen naar regioconsulent Tom Govaerts gebeld en die is meteen langskomen. Een uurtje later was alles in kannen en kruiken. Ik heb een heel goed contact met Tom. Hij belt mij gewoonlijk op woensdag of donderdag om mij de planning voor de volgende week door te geven.”

 

Pieter werkt 25 uur per week voor WERKERS, de rest van de tijd helpt hij op het ouderlijk bedrijf. “Het werk is heel divers, meestal gaat het om bijspringen als een boer het te druk heeft: voederen, stallen reinigen, klauwverzorging, veldwerk, de boer vervangen als hij met vakantie gaat … Doorgaans werk ik op melkveebedrijven, maar af en toe ook op een pluimveebedrijf: eieren rapen, kippen controleren, ervoor zorgen dat ze voldoende eten en drinken … Zo leer je, je plan trekken en doe je heel wat ervaring op.”

 

Via WERKERS neemt Pieter ook kuilstalen (ontledingen van het voer) op diverse locaties voor het Nederlandse laboratorium Eurofins. “Daar ben ik elke week een volledige dag zoet mee. Gewoonlijk help ik ’s morgens en ’s avonds bij het melken op ons bedrijf, overdag ga ik dan uit werken. Zo stak ik al heel wat op; zaken die ik thuis op die vijf jaar nooit had geleerd. Als je rond de kerktoren blijft draaien, mis je te veel. Bijleren doe je door veel te praten met en te luisteren naar de boeren en er intussen te ‘stelen met je ogen’. Ik raad iedereen die wilt gaan boeren aan om enkele jaren ervaring op te doen via WERKERS; je zult het je zeker niet beklagen.”

 

“De bedrijfshulp van WERKERS is eigenlijk een echte ledenorganisatie van en voor landbouwers die hen bijstaat door in te springen waar nodig en extra hulp te bieden. Hopelijk kunnen we dit blijven doen, want de concurrentie neemt wel toe. Dat zou een probleem kunnen worden. Maar ik voel me alvast goed in mijn rol als bedrijfsverzorger en kan zo nog wel even doorgaan. Op termijn wil ik dan mijn vader opvolgen. En vanaf dan kan ik zelf als bedrijfsleider beroep doen op de hulp van WERKERS”, besluit Pieter.

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

WERKERS VAN DE TOEKOMST?

Hoe ziet de ideale arbeidskracht er in de toekomst uit? Dat is de vraag die WERKERS zich anno 2020 bezig houdt.

Aannemingswerk
Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid
WERKERS VAN DE TOEKOMST

Opeenvolgende dagcontracten in uitzendarbeid

Opeenvolgende dagcontracten in Uitzendarbeid: Nieuwe spelregels vanaf 1/10/2018

 

HR Services
Uitzendarbeid
Opeenvolgende dagcontracten uitzendarbeid

Het winterteam van WERKERS

Wanneer tijdens de wintermaanden sneeuw en ijzel het land dreigen lam te leggen, dan komt het winterteam van WERKERS in actie. Onze coördinatoren houden de lokale weersverwachtingen in heel Vlaanderen nauwgezet in het oog en roepen de uitvoerders op wanneer nodig.
Aannemingswerk
Jobevent Kuurne 28 oktober 2021

Jobevent Kuurne

Op 28 oktober 2021 vind je ons op het JOBEVENT te Kuurne!

Wil je met ons kennis maken? Van harte welkom tussen 9u15 en 16u30.

Uitzendarbeid

Pensioenpremies voor uitzendkrachten

In bepaalde sectoren hebben uitzendkrachten recht op een “pensioenpremie”  bovenop hun brutoloon.

Uitzendarbeid
HR Consultant

WERKEN BIJ WERKERS?

WERKERS staat niet stil!

 

Voor onze afdeling WERKERS in uitzenden zijn we op zoek naar 2 HR consultants om ons kantoor in  Lier te versterken.

Aannemingswerk
Bedrijfshulpverzekering
HR Services
Uitzendarbeid