Case

Bomen knippen met Luc Goyens

In Houthalen staan heel wat oude versleten dennenbomen. Deze zijn niet alleen visueel niet mooi te noemen maar in de bebouwde kom tussen de huizen kunnen ze ronduit gevaarlijk zijn omwille van vallende takken en het risico op stambreuk bij felle wind. De gemeente heeft een aannemer aangesteld om deze bomen op te ruimen maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, je kan deze bomen immers niet snel even omzagen zonder risico. Stel je voor dat ze op een huis vallen, de ellende is dan niet meer te overzien.

Maar geen nood: bij WERKERS hebben we een 'bomenknipper’ waarmee dit probleem perfect opgelost kan worden. En we hebben er ook meteen iemand bij die daar kan mee werken.

Een bomenknipper is een machine die op een gewone kraan gemonteerd wordt. De greep kan bomen vastnemen, vervolgens afknippen en de boom dan voorzichtig neerleggen. Op die manier kunnen we voorkomen dat de bomen bij hun val schade aanrichten, hetzij aan de rest van de begroeiing hetzij aan huizen of andere gebouwen.

Op een druilerige dag in februari was Luc Goyens uit Gruitrode aan het werk in de buurt van de sporthal van Houthalen. Luc is landbouwer maar op minder drukke momenten werkt hij soms in opdracht van WERKERS, vooral dan met de bomenknipper.

In het geval van Houthalen deed WERKERS dit werk in onderaanneming van een aannemer die een ruimer contract heeft met de gemeente.

Voor Luc is dit best aangenaam werk: de machine doet al het werk en hij zit hoog en droog op zijn kraan. Doordat hij al vaak met de bomenknipper heeft gewerkt, heeft hij de kneep wel te pakken en gaat het werk vlot en proper door. De twee werkmannen van de aannemer konden amper volgen met het afzagen van het klein hout. Het klein hout wordt verhakseld tot houtsnippers terwijl de stammen in hun geheel worden gebruikt. In veel gevallen zijn de stammen echter onbruikbaar omdat er teveel knoesten inzitten of omdat ze te onregelmatig van vorm zijn om er planken uit te zagen. Dan gaan ze meestal ook door de hakselaar. De snippers vinden altijd wel ergens een klant die ze gebruikt om ermee te verwarmen of om ze als mulching te gebruiken tussen sierbeplanting.

Samengevat: voor de boer is het een interessante bijverdienste in minder drukke perioden en voor de gemeenschap levert het vlotte oplossingen voor dingen die anders toch niet gedaan geraken.

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

"Eén keer per jaar zetten wij de bloemetjes buiten"

Dat tuinbouwactiviteiten vaak worden gecombineerd, illustreert het bedrijf Coeck-Feremans uit Waarloos.

Uitzendarbeid

Zowel bij ziekte als bij vakantie

Het varkensbedrijf van Rik Vanbecelare en WERKERS zijn samen opgegroeid. “Dertig jaar geleden waren we net gestart met ons bedrijf, toen mijn vrouw haar arm brak”, vertelt Rik. “Zij verzorgt de biggen maar viel toen voor een hele periode uit.

Bedrijfshulpverzekering

Nieuwe talenten ontdekken via uitzendarbeid

De firma Agripom/Warnez is gespecialiseerd in het telen, wassen, uitlezen en verpakken van aardappelen, voornamelijk voor de horeca en grootdistributie met onder andere Carrefour, Delhaize en Lidl als voornaamste klanten.

HR Services
Uitzendarbeid
Warm weer? Laat uw werknemers voldoende drinken.

VEILIG WERKEN BIJ HOGE TEMPERATUREN

Voorbereid de Zomer in

Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid

Pensioenpremies voor uitzendkrachten

In bepaalde sectoren hebben uitzendkrachten recht op een “pensioenpremie” bovenop hun brutoloon.

Uitzendarbeid

Wees aandachtig voor teken en tekenbeten!

Belangrijke aandachtspunten rond teken en tekenbeten voor land- en tuinbouwarbeiders

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid