Case

Bomen knippen met Luc Goyens

In Houthalen staan heel wat oude versleten dennenbomen. Deze zijn niet alleen visueel niet mooi te noemen maar in de bebouwde kom tussen de huizen kunnen ze ronduit gevaarlijk zijn omwille van vallende takken en het risico op stambreuk bij felle wind. De gemeente heeft een aannemer aangesteld om deze bomen op te ruimen maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, je kan deze bomen immers niet snel even omzagen zonder risico. Stel je voor dat ze op een huis vallen, de ellende is dan niet meer te overzien.

Maar geen nood: bij WERKERS hebben we een 'bomenknipper’ waarmee dit probleem perfect opgelost kan worden. En we hebben er ook meteen iemand bij die daar kan mee werken.

Een bomenknipper is een machine die op een gewone kraan gemonteerd wordt. De greep kan bomen vastnemen, vervolgens afknippen en de boom dan voorzichtig neerleggen. Op die manier kunnen we voorkomen dat de bomen bij hun val schade aanrichten, hetzij aan de rest van de begroeiing hetzij aan huizen of andere gebouwen.

Op een druilerige dag in februari was Luc Goyens uit Gruitrode aan het werk in de buurt van de sporthal van Houthalen. Luc is landbouwer maar op minder drukke momenten werkt hij soms in opdracht van WERKERS, vooral dan met de bomenknipper.

In het geval van Houthalen deed WERKERS dit werk in onderaanneming van een aannemer die een ruimer contract heeft met de gemeente.

Voor Luc is dit best aangenaam werk: de machine doet al het werk en hij zit hoog en droog op zijn kraan. Doordat hij al vaak met de bomenknipper heeft gewerkt, heeft hij de kneep wel te pakken en gaat het werk vlot en proper door. De twee werkmannen van de aannemer konden amper volgen met het afzagen van het klein hout. Het klein hout wordt verhakseld tot houtsnippers terwijl de stammen in hun geheel worden gebruikt. In veel gevallen zijn de stammen echter onbruikbaar omdat er teveel knoesten inzitten of omdat ze te onregelmatig van vorm zijn om er planken uit te zagen. Dan gaan ze meestal ook door de hakselaar. De snippers vinden altijd wel ergens een klant die ze gebruikt om ermee te verwarmen of om ze als mulching te gebruiken tussen sierbeplanting.

Samengevat: voor de boer is het een interessante bijverdienste in minder drukke perioden en voor de gemeenschap levert het vlotte oplossingen voor dingen die anders toch niet gedaan geraken.

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

Boeren houden Brussels Airport sneeuw- en ijsvrij

Regioconsulent Tom Govaerts van WERKERS schreef een leuke reportage voor het online tijdsschift Hectares. LEES HIER HET ARTIKEL OVER DE WINTERDIENST.

Diensten voor land- en tuinbouw

Opeenvolgende dagcontracten in uitzendarbeid

Opeenvolgende dagcontracten in Uitzendarbeid: Nieuwe spelregels vanaf 1/10/2018

 

HR Services
Uitzendarbeid
Opeenvolgende dagcontracten uitzendarbeid

Het winterteam van WERKERS

Wanneer tijdens de wintermaanden sneeuw en ijzel het land dreigen lam te leggen, dan komt het winterteam van WERKERS in actie. Onze coördinatoren houden de lokale weersverwachtingen in heel Vlaanderen nauwgezet in het oog en roepen de uitvoerders op wanneer nodig.
sociale verkiezingen 2024

Sociale verkiezingen 2024

In 2024 worden opnieuw sociale verkiezingen georganiseerd van 13 tot en met 26 mei.

HR Services
Uitzendarbeid

Onderhoudsvergoeding voor werkkledij in de tuinbouwsector

Op 13/11/2019 werd er in het Paritair Comité voor de tuinbouw een nieuwe CAO afgesloten inzake werkkledij (nr. 155832/CO/145). De vraag die steeds weer opduikt is of er een vergoeding moet betaald worden voor werkkledij. We informeren u over de belangrijkste bepalingen in deze nieuwe CAO.

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid
seizoenarbeid land- en tuinbouw

Verhoging werkgeversbijdragen RSZ seizoenarbeid vanaf 1/1/2023

Verhoging van de RSZ-bijdragen door de werkgever bij seizoenwerknemer vanaf 1/1/2023

HR Services
Uitzendarbeid