Zodra je één werknemer in dienst hebt, is elke werkgever verplicht een arbeidsreglement op te stellen. In het kader van uitzendarbeid is de werknemer-uitzendkracht gebonden aan twee arbeidsreglementen.

Wat betreft de specifieke juridische relatie tussen de uitzendkrachten en het uitzendbureau is het arbeidsreglement van het uitzendbureau van toepassing.

Voor andere bepaalde aspecten (arbeidsduur, feestdagen, …) volgt de uitzendkracht het systeem van de gebruiker, waardoor hij voor deze bepaalde aspecten gebonden is aan diens arbeidsreglement. Indien de gebruiker geen arbeidsreglement heeft, kan dit voor problemen zorgen.

Iedere werkgever moet dus een arbeidsreglement opstellen, zodra men één werknemer in dienst neemt, ongeacht het statuut van deze persoon (uitzendkracht, vast personeel, jobstudent, …). Dit arbeidsreglement wordt bij voorkeur ook aan het uitzendbureau overhandigd om ervoor te zorgen dat alles i.v.m. de tewerkstelling van de uitzendkracht correct verloopt.

Nog niet in het bezit van een arbeidsreglement? Raadpleeg snel de website van de FODWASO om de regelgeving rond het arbeidsreglement te vinden. Indien u hulp nodig heeft bij het opstellen van het arbeidsreglement, kan u beroep doen op een sociaal secretariaat.