Artikel

Corona COVID-19: Zorg voor een veilige werkomgeving

COVID-19: Zorg voor een veilige werkomgeving

Volg de veiligheidsaanbevelingen goed op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan!

Na een periode van lockdown, willen wij graag allemaal zo snel mogelijk de draad met het gewone (economische) leven weer oppakken. Binnenkort zal dat wellicht weer kunnen. Toch moet dit uiterst doordacht gebeuren. De veiligheid en gezondheid van uw medewerkers is hierbij uiterst belangrijk.

Naast het opvolgen van de algemene regels rond hygiëne en social- distancing, geven wij u graag de nodige informatie omtrent veiligheid en gezondheid. We weten immers allemaal dat de heropstart slechts met mondjesmaat in gang gezet zal worden, mits in achtneming van de veiligheidsvoorschriften. Hiervoor heeft Minister van Werk en Economie Nathalie Muylle samen met de sociale partners gewerkt aan een praktische gids met algemene maatregelen die de bedrijven kunnen nemen om na weken van lockdown weer veilig te kunnen opstarten.

Eén van de vragen die wij regelmatig krijgen gaat over het gebruik van mondkapjes. Maar... wiens verantwoordelijkheid is dit eigenlijk als het gaat over uitzendkrachten?

MONDMASKERS

Het dragen van mondmaskers kan mogelijks een belangrijke rol spelen in de voorziene afbouwmaatregelen van de Veiligheidsraad. Bij uitzendarbeid is het de gebruiker die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de uitzendkrachten die bij hem werken. Het is daarom ook de gebruiker, en niet het uitzendbureau, die moet instaan voor de mondkapjes die op de werkplek moeten worden gedragen. Het dragen van mondkapjes in niet-werkgerelateerde situaties waar anderhalve meter niet kan worden gegarandeerd (vb bij gebruik van openbaar vervoer, in drukke winkels,… ) is een individuele verantwoordelijkheid van elke burger. (Bron: Preventie&Interim; juridische dienst Federgon)

BELANGRIJKE BRONNEN

- Wil je weten wat de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid hebben uitgewerkt? Lees dan de generieke gids (PDF, 6.15 MB).

- Preventie en Interim geeft op zijn website tal van richtlijnen en informatie rond het behoud van het welzijn van uitzendkrachten.

- Ook Boerenbond verspreidt heel wat nuttige informatie. Dit handige overzicht kan alvast van pas komen. Druk het af en hang het zichtbaar op. Hou je aan de regels.

PERSOONLIJK CONTACT

Als uitzendkantoor wil WERKERS u graag helpen bij de (her)opstart van uw bedrijf. Door het uitzenden van uitzendkrachten leveren wij u tijdelijk personeel dat u nodig heeft om er weer bovenop te komen. Voorlopig werken wij zelf ook nog achter gesloten deuren. Neem eerst contact op via mail of telefoon. Alle info over onze diensten en dienstverlening vindt u op onze website.

Zorg goed voor uzelf en uw naasten. Volg de adviezen van de overheid goed op. Wij danken u alvast voor uw begrip!

Uw team WERKERS

 

Contacteer ons

Ben je zelf op zoek naar werk, of ben je op zoek naar werkers? Vul dan snel dit contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact me je op.

Deel deze pagina

Boeren houden Brussels Airport sneeuw- en ijsvrij

Regioconsulent Tom Govaerts van WERKERS schreef een leuke reportage voor het online tijdsschift Hectares. LEES HIER HET ARTIKEL OVER DE WINTERDIENST.

WERKERS VAN DE TOEKOMST?

Hoe ziet de ideale arbeidskracht er in de toekomst uit? Dat is de vraag die WERKERS zich anno 2020 bezig houdt.

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid
WERKERS VAN DE TOEKOMST

Het winterteam van WERKERS

Wanneer tijdens de wintermaanden sneeuw en ijzel het land dreigen lam te leggen, dan komt het winterteam van WERKERS in actie. Onze coördinatoren houden de lokale weersverwachtingen in heel Vlaanderen nauwgezet in het oog en roepen de uitvoerders op wanneer nodig.

AGENDA!!

Kom langs op onze stand tijdens de AGRIDAGEN en geniet van een aperitief

 

Wil je weten hoe het is om in de agrarische sector te werken of ben je benieuwd welke evoluties zich allemaal aandienen binnen de agrarische sector?

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid

Corona maatregelen?

Wat zijn de huidige Corona maatregelen?

 

Bedrijfshulpverzekering
Diensten voor land- en tuinbouw
HR Services
Uitzendarbeid
Houtoogst

Erkenning Bosexploitant

Vanaf heden is een officiële erkenning als bosexploitant verplicht voor zowel bedrijven als particulieren die meer dan 50m³ hout uit bossen van de Vlaamse overheid wensen te oogsten. Om deze erkenning te verkrijgen, is het noodzakelijk om voorafgaand een opleiding te doorlopen.

Diensten voor land- en tuinbouw