Arbeidsveiligheid
Het voorkomen van ongevallen begint bij preventie. Bij de tewerkstelling van personeel heeft elke werkgever of opdrachtgever specifieke taken en verantwoordelijkheden. Binnen het wettelijk kader van uitzendarbeid zijn deze taken en verantwoordelijkheden verdeeld onder enerzijds WERKERS en anderzijds het inlenend bedrijf.
WERKERS wil permanente aandacht voor het welzijn en de veiligheid van elkeen die werkt en opdrachten uitvoert: vast medewerkers, bedrijfsverzorgers, uitzendkrachten, zelfstandigen, …
WERKERS engageert zich om de uitvoerders van werken en opdrachten voorafgaandelijk steeds duidelijk te informeren over de uit te voeren werken (taken). Hierbij waakt WERKERS over de vereiste kwalificaties en ervaring van de werknemers of uitvoerders. Indien nodig zal WERKERS ook de medische geschiktheid controleren via onze externe dienst.
De bedrijven of organisaties die een beroep willen doen op onze dienstverlenging helpen we graag verder. Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise stellen we handige infobrochures, voorbeelden van werkpostfiches en instructiekaarten ter beschikking . WERKERS kan echter nooit de taken en de verantwoordelijkheden van u of uw externe dienst overnemen.
Hét basisinstrument voor zowel de selectie als het onthaal van de uitzendkracht is de werkpostfiche. De werkpostfiche bevat 3 luiken die u in geval van tewerkstelling steeds ter beschikking moet hebben:
- Luik A: Deze wordt door u opgesteld en bevat info over uw bedrijf, de functie, werkkledij, PBM's en de gezondheidsrisico's; u bezorgt een kopie van deze werkpostfiche aan WERKERS. De originele werkpostfiche houdt u steeds zelf op uw bedrijf
- Luik B: De gegevens WERKERS en de uitzendkracht, Luik B is terug te vinden op de raamovereenkomst die u wordt verstuurd bij de opstart van de uitzendkracht
- Luik C: Facultatief te gebruiken om het onthaal van de uitzendkracht op uw bedrijf te registreren; ook Luik C is terug te vinden op de raamovereenkomst
Wie meer wil weten over het correct opstellen van de werkpostfiche kan terecht op www.werkpostfiche.be. Bovendien vindt u op deze website een handige tool om uw werkpostfiche in te vullen.
Specifiek voor de groene sector is er www.preventagri.be: Prevent Agri tracht alle mogelijke kennis te verzamelen die de veiligheid in de land- en tuinbouwsector bevordert en deze op een toegankelijke en praktische manier naar de sectoren te brengen.
Contacteer ons
Heb ik recht op maaltijdcheques?
Heb ik recht op maaltijdcheques?
De sectorale CAO maaltijdcheques voor PC 322 voorziet dat de toekenning van maaltijdcheques aan uitzendkrachten onder dezelfde voorwaarden gebeurt als deze bepaald door de desbetreffende CAO’s die van toepassing zijn bij het bedrijf waar u tewerkgesteld wordt.
Met andere woorden: U hebt recht op maaltijdcheques, indien ...
Veelgestelde vragen